Verwarming en koeling

  • Hitachi lucht-waterwarmtepomp
  • Emmen
  • Energiezuinige verwarming en koeling

Voor hoofdverwarming en koeling hebben wij een nieuwbouwwoning in de regio Emmen voorzien van een Hitachi Yutaki lucht-waterwarmtepomp. Dit gepatenteerde systeem is met een door de KIWA bepaalde COP-waarde van 6 opvallend energiezuinig, getuige ook het A++ energielabel.


Hoog rendement

Hitachi Yutaki heeft een opvallend hoog rendement. De COP-waarde van 6 houdt in dat elke verbruikte eenheid energie het zesvoudige aan energie voor verwarming of koeling oplevert. De opbrengst ligt hiermee aanzienlijk hoger dan van vergelijkbare lucht/water en aardwarmtepompen, terwijl de investering aanzienlijk lager ligt dan aardwarmtepompen. Bijkomend voordeel is dat het op (bijna) elke locatie toepasbaar is, terwijl boringen voor aardwarmtepompen niet overal mogelijk en toegestaan zijn.


Verwarming op koude dagen

Het rendement van dit systeem is optimaal bij een buitentemperatuur van 7C. Zelfs als de temperatuur op de koudste winterdagen ooit mocht dalen tot beneden -25C kan het systeem dit huis nog probleemloos verwarmen. Bij extreme omstandigheden wordt de warmtepomp ondersteund door een elektrisch element.


Vloerverwarming met zoneregeling

Voor verwarming plus koeling is deze woning volledig voorzien van vloerverwarming met zoneregeling. De vloerverwarming is direct onder de afwerkvloer aangebracht, waardoor het verwarmen en koelen van de ruimtes opvallend snel gaat. Dat maakt flexibele temperatuurregeling voor optimaal comfort mogelijk. Dankzij de zoneregeling is de gewenste temperatuur in de woning voor elke kamer en ruimte afzonderlijk te regelen. De zoneregeling is op afstand instelbaar met de smartphone.

Subsidiemogelijkheden voor particulieren en bedrijven

Voor verwarming en koeling door middel van Hitachi Yutaki lucht-waterwarmtepompen bestaan diverse subsidiemogelijkheden. Zowel bedrijven als particulieren komen in aanmerking voor Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), in 2019 variërend van 1800 tot 2500 euro. Ondernemingen kunnen bovendien gebruikmaken van Energieinvesteringsaftrek (EIA). Dit maakt aanschaf extra aantrekkelijk.

 

Wilt u meer weten? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op met MD Klimaattechniek. Wij informeren u graag nader.