Drogisterij DA Oosterwolde

  • Verwarming en koeling
  • Oosterwolde
  • Installatie van verwarming en koeling

Bij de verbouwing van DA Oosterwolde (Friesland) leverde en installeerde MD Klimaattechniek het klimaatbeheerssysteem met luchtwarmtepompen. De drogisterij wordt hiermee voortaan energiezuinig en duurzaam verwarmd en gekoeld. De installatie verliep snel en probleemloos.


Snelheid en kwaliteit van installatiewerk

Sluiting van een winkel kost omzet. Bij een verbouwing van een winkel zijn snel werken, flexibel opereren en snel schakelen daarom vaak een vereiste. Binnen een week na offerteaanvraag voltooiden wij de complete installatie. Wij installeerden het klimaatsysteem uiteraard volgens onze hoge kwaliteitsstandaard.

Duurzaam verwarmen en koelen

De klant koos op ons advies voor een Fujitsu klimaatsysteem met vijf luchtwarmtepompen, een duurzame en energiezuinige oplossing. Met deze vijf plafondunits verwarmt en koelt DA Oosterwolde nu volledig elektrisch. De gasaansluiting is er afgesloten.

Besparing en subsidie

Dit resulteert in een besparing van 30 tot 40 procent op stookkosten ten opzichte van traditionele verwarming. De besparing is nog eens extra groot dankzij de Energie Investerings Aftrek (EIA) subsidieregeling waarvan deze ondernemer gebruik kon maken. Hierin stonden wij de klant bij met advies.

F-gassen certificering (STEK)

DA Oosterwolde koos mede voor MD Klimaattechniek omdat wij in het bezit zijn van de F-gassen certificering (STEK). Deze verplichte certificering is voor de klant een garantie dat ons bedrijf en onze monteurs voldoen aan de wettelijke eisen voor koeltechnisch installatiewerk.